“Hoe je genoeg groente binnenkrijgt? Met deze gezonde groente omelet uit de oven. Met lekker veel groenten, zoals wortel, asperges en spinazie. Je kunt natuurlijk volop variëren met groenten uit het seizoen.”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: selderij sticks
Groente omelet uit de oven
3-4 personen
Gluten- en lactosevrij (V)
Ca 1,92 euro p/p
Oven voorverwarmen op 180 graden
Dit heb je nodig
- Kokosolie
- 4 middelgrote wortels in linten
- 300 gram asperges, geschild en in grove stukken
- 100 gram (baby) spinazie, gewassen en uitgelekt
- 6 middelgrote eieren
- 150 ml kokosmelk
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 2 takjes verse rozemarijn
- Zout/peper
- Olijfolie
- Lactosevrije feta (optioneel)
- Tomaat (optioneel)
Zo maak je het
- Verdeel de wortellinten over de ingevette bodem van de bakvorm.
- Leg daarop de uitgelekte spinazie en asperges.
- Klopt de eieren los met de kokosmelk, rozemarijn en een snuf zout en peper.
- Schenk dit over de groenten en verdeel de feta erover.
- Bak de taart in ca 35-40 minuten gaar. Druppel er wat olijfolie over en serveer met verse rozemarijnblaadjes en tomaat.
TIP: Ook lekker met linten van zoete aardappel en wat kerriepoeder door het eimengsel!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie