Sandra: “Herfst is tijd voor pompoen. Ik maak daar pompoenspaghetti van die ik samen met kokos en kerrie in een taart verwerk. Als smaakmaker gebruik ik salie: een supergoede combinatie met pompoen.”
Ook lekker van Sandra: tagliatelle van zoete aardappel
- Tekst gaat door onder de foto
Taart met pompoenspaghetti, kokos en kerrie
Biodbudget recept dat uiteraard weer helemaal gluten- en lactosevrij is.
- 8 personen
- Gluten- en lactosevrij (V)
- € 1,25 euro per stukje taart
Dit heb je nodig
- 1 el ghee of plantaardige boter
- 250 gram glutenvrij bladerdeeg van Schär (diepvries)
- (Fles)pompoen (ca 400 gram)
- 2 el kerriepoeder
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
- 6 eieren
- 1 tl kokosbloesem suiker
- Zout
- 2 takjes verse salie
- 1 tl gedroogde salie
- Bakpapier
Zo maak je het
- Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op ca 180 graden.
- Vet een rechthoekige bakvorm in (28-20 cm) en leg er een stuk bakpapier in. Rol het ontdooide bladerdeeg uit en leg dit op het bakpapier.
- Smelt de ghee of boter en bestrijk hier het bladerdeeg mee. Zet even op zij.
- Schil de flespompoen met een dunschiller, snijd hem in vieren en haal de zaden eruit.
- Snijd met een juliennesnijder dunne slierten van de pompoen en verdeel die over het bladerdeeg.
- Meng de kerriepoeder met de kokosmelk. Klop er de eieren, suiker, zout en gedroogde salie door. Meng goed.
- Giet het kerrie-kokosmengsel over de pompoenslierten en bak de taart ca 50 minuten goudbruin in de oven (dek de taart af met aluminiumfolie als deze te bruin wordt!)
- Serveer de taart met wat verse blaadjes salie.
TIP: een salade van verse spinazie met lactosevrije feta en walnoten past hier prima bij!
Eet smakelijk!
Tip: Schep een in stukjes gesneden rode peper door de vulling als je van extra pittig houdt.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie