Sandra: “Mijn appelbomen zijn gul dit jaar en daar profiteer ik lekker van 😊. Ten eerste pers ik met de wat mindere exemplaren eigen appelsap in mijn juicer (met wat verse gember meegeperst!). Maar dit glutenvrije appel-hazelnoottaartje is ook niet te versmaden. Lekker met crumble on top.
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar Bio groente gerecht met snijbonen
- Recept gaat verder onder de foto
- Gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,47 p.p.
Biologische ingrediënten:
- 50 gram amandelmeel
- 75 gram hazelnootmeel
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 ei
- 50 ml ghee op kamertemperatuur
- 1 á 2 el ahornsiroop
- 2 – 3 appels in kleine blokjes gesneden
- 2 el geweekte rozijnen (optioneel)
- ½ el citroensap
- ½ el citroenrasp
- Handje hazelnoten, gekneusd (optioneel)
Crumble
- 25 gram amandelmeel
- 25 gram rijstvlokken
- 1 el ahornsiroop
- 1 el olijfolie
- Snufje zeezout
Oven voorverwarmen 180 graden
Zo maak je het
- Maak van het amandel- en hazelnootmeel, wijnsteenbakpoeder, kaneel, ei, ahornsiroop en ghee een deeg.
- Vet 4 kleine taartvormpjes in met wat olie en verdeel het deeg over de bodem en de opstaande randjes. Zet de vormpjes ca 15 minuten in de koelkast.
- Meng ondertussen de stukjes appel, hazelnoten en rozijnen (zonder vocht) met het citroensap- en rasp door elkaar.
- Schep dit op de deegbodems en druk een beetje aan.
- Roer de ingrediënten voor de topping met een vork goed door elkaar tot kruimels en verdeel dit over de taartjes.
- Bak de appel-hazelnoottaartjes in ca 30 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een glaasje vers geperst appelsap erbij…
Tip: Heb je geen kleine bakvormpjes dan kun je een kleine maat springvorm gebruiken. De baktijd is dan ca 50 minuten.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie