Sandra: “Met dit bio groentegerecht van snijbonen, sinaasappel, amandel en Parmezaan zet je snel iets verrassends op tafel. Lekker om te serveren bij de Vlaamse polenta friet 😊”.
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio linzensoep
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 1,93 p.p.
Biologische ingrediënten:
- 500 gram snijbonen, in ruitjes gesneden
- 1 el olijfolie
- Rasp en sap van1 sinaasappel
- 50 gram geroosterd amandelschaafsel
- Grof zeezout
- Peperkorrels, gekneusd
- Parmezaan naar smaak
Zo maak je het
- Kook de snijbonen in 5 tot 7 minuten beetgaar. Schep ze om met 3 el sinaasappelsap en de olijfolie.
- Bestrooi de snijbonen met het amandelschaafsel en sinaasappelrasp.
- Voeg naar smaak zeezout en de gekneusde peperkorrels toe.
- Strooi als laatste de Parmezaan erover en dien gelijk op.
TIP NoWaste
Bij gebruik van de schil van een sinaasappel of citroen gebruik je het beste biologisch fruit. Daarvan weet je zeker dat er geen resten bestrijdings- of glansmiddelen zijn gebruikt. Eigenlijk kun je de schil er altijd afraspen, ook als je die niet direct gaat gebruiken. Droog de ‘zeste’ zoals de reepjes schil heten (gewoon op een schoteltje in huis, ruikt ook lekker!). Bewaar de goed gedroogde zeste in een potje, dan heb je altijd een voorraadje in huis. Lekker als topping op visgerechten of als frisse kick in je ochtendyoghurt of smoothie.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie