Sandra: “Er zijn volop worteltjes te koop. Heb je teveel gekocht? Je kunt er deze zomerse wortelsoep van maken. Met verse gember en kurkuma geef je er een oosters tintje aan!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan pastaschotel met venkel
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget wortelsoep met gember en kurkuma
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- € 0,80 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 rode uien, gesneden
- 3 tn knoflook, gesneden
- 2 cm verse gember, geraspt
- 2 cm verse kurkuma, in plakjes
- 500 gram schoongemaakte worteltjes in stukken
- 1,5 lt bouillon
- 100 ml amandeldrank, ongezoet
- Bosje verse bieslook, gesneden
- Zout en grove peper naar smaak
- Olijfolie
Zo maak je het
- Bak de ui en knoflook in een soeppan kort aan in wat olijfolie. Voeg dan de gember en kurkuma toe.
- Doe de wortel erbij en roer het geheel even goed door.
- Voeg de bouillon en amandeldrank toe en laat het geheel ca 25 minuten zachtjes gaarkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer, strooi er de bieslook over en breng op smaak met zout en peper.
Tip: Lekker met glutenvrij brood en zelfgemaakte *tapenade
*Mix voor de tapenade; 200 gram zwarte olijven, 3 ansjovissen, 1 el kappertjes, 1 tn knoflook en 4 el olijfolie in een keukenmachine of met een staafmixer tot grove puree.
Wil jij makkelijk en voordelig biologisch eten? Geef je dan op voor Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij je eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Ook lekker: gluten- en lactosevrije hummus met aubergine
Geef een reactie