Hummus is gemalen kikkererwtenpasta (niet te verwarren met humus, dat aarde is). Ik maak vaak hummus omdat je hiermee een gezond en vezelrijk gerechtje hebt. Aan deze biologische variant is gebakken aubergine en paprika toegevoegd. Dat maakt je hummus iets zoetig. Uiteraard is deze lactose- en glutenvrij én lekker vegan.
Ook lekker: proeverij van 3 groentesoepjes
- Tekst gaat verder onder de foto
Kruidige hummus met aubergine
Dit heb je nodig
- 650 gram kikkererwten, uitgelekt
- 1 aubergine in blokjes
- 2 rode paprika’s in blokjes
- 2 theelepels gemalen komijn
- zout en peper
- stukje verse gember
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sesamzaad
- kokosolie
- olijfolie
- 1 citroen
- verse koriander
Zo maak je het
- Maal de 400 g kikkererwten in een keukenmachine fijn en voeg dan de geraspte gember, knoflook, sesamzaad, rasp van de citroenschil, citroensap, olijfolie en koriander toe. Hoe langer je maalt, hoe fijner de dip wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roerbak de aubergine en paprika in de kokosolie op hoog vuur. Voeg de rest van de kikkererwten toe en roerbak het geheel enkele minuten op middelhoog vuur.
- Voeg naar smaak gemalen komijn, gesneden koriander, een beetje zout en grove peper toe.
- Serveer de hummus erbij.
Recept van A.Vogel #Avogelrecepten
Varieer erop los
Maak ook eens een keer hummus met pompoen en zoete aardappel. Voor wat extra pit gebruik je wat kerrie- en chilipoeder. Een andere variant is roze bietenhummus. Niet alleen mooi om te zien, maar ook lekker gezond en heerlijk zoet van smaak. Een andere favoriet is hummus met wortel die heerlijk combineert met wat komijnpoeder.
Geef een antwoord