Sandra: “Vind jij stamppot eten saai? Met deze vegan romige stamppot laat ik zien dat dit helemaal niet nodig is. Gemaakt van knolselderij met zongedroogde tomaatjes en kastanjechampignons is dit weer eens iets heel anders.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget vegan fusilli met venkel en tomaat
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget vegan romige knolselderij stamp
- Gluten- en lactosevrij, vegan
- 2 a 3 personen
- € 2,96 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 el kokosolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 tn knoflook, geperst
- 1 knolselderij (800gr), geschild + in blokjes
- 50 ml witte wijn
- 125 ml groentebouillon
- 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
- 2 el soja- of rijst cuisine
- 6 zongedroogde tomaten in stukjes
- Zakje veldsla (75 gr)
- Zeezout & grove peper
- Mespuntje cayennepeper (optioneel)
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook aan in kokosolie. Voeg de stukjes knolselderij toe en bak zachtjes mee.
- Blus het geheel af met de wijn en schenk de bouillon erbij. Kook de knolselderij in ca 25 minuten gaar en schep halverwege om.
- Bak ondertussen de champignons gaar in kokosolie.
- Giet de selderij af en stamp met de sojacuisine tot een grove puree.
- Schep er de champignons en gedroogde tomaatjes door en schep als laatste de veldsla erdoor.
- Breng de stamppot op smaak met zeezout, grove peper en cayennepeper.
Tip: Houd je niet van champignons? Vervang ze door stukjes vegan gehakt.
Weetje:
Knolselderij, familie van bleek- en bladselderij, is een voedzame superknol die boordevol vitamines en vezels zit. Met deze seizoensgroente krijg je onder meer de stof choline binnen: een belangrijke voedingstof die bijdraagt aan je geheugen- en leverfunctie. Ook voorkomt dit stofje dat cholesterol zich hecht aan je vaatwanden. Er is zelfs een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) choline van 450 – 550 per dag. Genoeg reden om wat vaker de knolselderij te eten. Of kies voor eieren, melk, tarwekiemen en sojabonen, waar dit stofje ook inzit.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Een maaltijdtas vol biologische recepten thuis bezorgd krijgen? Kies voor Ekomenu, bij ons met 25% korting >
Geef een reactie