Chocolade kan prachtig voedsel zijn. De rauwe cacaoboon zit vol belangrijke vitaminen, mineralen en flavonoïden. Maar in de meeste chocoladeproducten zijn die verdwenen. Niet bij Lovechock. Dit merk gebruikt de kracht van rauwe cacao om pure, echte chocolade te maken. Chocolade die heerlijk anders en volgens hen ook gezonder is.
Ook interessant: zo krijg je genoeg mineralen binnen
- Tekst gaat verder onder de afbeelding

Het verschil tussen rauwe en gewone cacao
Cacao is het hoofdingrediënt van chocolade. En de moeder van alle superfoods. Maar er is wel een verschil tussen gewone chocolade en rauwe chocolade. Behalve de smaak, bevat de rauwe variant nog de natuurlijke kracht van cacao. Dat heeft te maken met het productieproces. Door de bonen op lage temperatuur te branden blijven ze van binnen rauw. En bevatten nog de unieke, authentieke smaak en gezonde natuurlijke voedingsstoffen, zoals mineralen, vitaminen en flavonoïden.
Temperatuur en herkomst
In een gewone chocoladeproductie brandt men de cacaobonen bij hoge temperatuur. In de rauwe productie, zoals bij Lovechock niet. Voor de voedselveiligheid worden ze lichtjes en alleen aan de buitenkant geroosterd. Ook slaan ze het steriliseren, fijnmalen en concheren over. Bovendien gebruiken ze alleen de beste cacao uit Ecuador en Peru. Die hebben een heerlijke fruitig-bloemige smaak. Voor de diverse varianten voegen ze heel veel heerlijke superfoods toe en een klein beetje kokosbloesemnectar. Daarmee haal je met Lovechock écht iets bijzonders in huis.
Lovechock werkt lokaal in land van herkomst
Lovechock denkt zelfs nog verder. Het bedrijf levert een duurzame bijdrage aan het welzijn van mens en planeet. Door direct te handelen krijgt de cacaoboer een eerlijke beloning. Lovechock koopt de cacao rechtstreeks bij lokale boerencoöperaties. Dus zonder tussenpersonen die nog hun aandeel eisen. Ook verwerken ze de cacao lokaal. Vanwege de aanwezige kennis én om de lokale economie te stimuleren. Eerlijk loon voor eerlijk werk daar. En jij kunt hier heerlijk genieten van deze bijzondere chocolade.
Geef een reactie