Wow! Hiermee maak je de sier met Kerst. Deze feestelijk pistache tiramisu is heel simpel te maken. Ga voor kwaliteit en kies biologische pistachepasta. Pistachepasta is eigenlijk hetzelfde als chocoladepasta, hazelnootpasta, cashewnotenpasta en andere notenpasta’s (of notenboters) maar dan van pistache. Check het recept onder de foto.
Ook lekker: biologische vegan tiramisu
Dit heb je nodig voor de pistache tiramisu:
- 300 gram mascarpone
- 150 gram pistachepasta (+ 1 eetlepel)
- 1 theelepels vanille extract
- 450 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 75 gram pistachenootjes (ongezouten)
- 200 ml espresso of heel sterke koffie
- taartbodem of cake
- 1 eetlepel poedersuiker
Het is natuurlijk nog een Kerst, maar je moet een recept altijd eerst uitproberen, toch… 😉
Zo maak je het recept:
- Mix de pistachenootjes fijn in een keukenmachine (houd 1 lepel apart).
- Ze een kopje zeer sterke koffie en laat afkoelen.
- Klop de mascarpone met het vanille extract los.
- Klop in een andere kom 300ml slagroom met wat suiker stijf. Schep dit door de mascarpone en verdeel die in 2 porties. Houd 1 portie wit, door de andere schep je de pistachepasta en vermalen nootjes voor een groene portie.
- Leg de taartbodem op de bodem van een kleine taartvorm of vul die met plakjes cake. Schenk er de koffie over en breng vervolgens eerst de witte laag mascarpone aan en vervolgens de groene.
- Sluit af met de verkruimelde pistachenootjes.
- Klop de overige slagroom op met de poedersuiker. Schep hier voorzichtig 1 eetlepel pistachepasta doorheen en decoreer de tiramisu met mooie toefjes slagroom.
- Laat de tiramisu in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
Check of je de échte pistachepasta hebt
Let op: koop je de groene pistachepasta kant-en-klaar en is ‘ie ook daadwerkelijk érg groen, check de ingrediëntenlijst dan even. Vaak wordt er spirulina aan toegevoegd in plaats van échte goede pistachenoten. Zeker weten dat je de juiste hebt? Kies dan de biologische pistachepasta van Horizon Natuurvoeding.
Geef een reactie