Sandra: “Vandaag heb ik weer een super simpel gerecht voor je met zachte noedels en knapperige groenten. Ik heb gekozen voor sugarsnaps en sojaboontjes. Andere combinaties zijn zeker mogelijk, bijvoorbeeld stronkjes broccoli, prei en paprika!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar spitskool uit de oven
- Recept gaat verder onder de foto
Bio-budget vegan boekweitnoedels met sugarsnaps en sojaboontjes
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 2 à 3 personen
- € 2,41 p.p.
Dit heb je nodig
- 250 gram boekweitnoedels
- 2 el sesamolie
- 175 gram sugarsnaps, ca 3 min. geblancheerd
- 175 gram sojaboontjes
- 1 rode peper, fijngesneden
- Verse gember, 3 cm, geraspt
- 2 el tamari
- Sap van ½ citroen
- 1 el mirin
- 45 gram cashewnoten, in droge koekenpan geroosterd
- Taugé (optioneel)
- Nori (optioneel)
- 20 gram kiemgroenten, gemengd
- Verse koriander (optioneel)
Zo maak je het
- Kook de boekweitnoedels volgens de verpakking beetgaar. Giet ze af en houd een kopje kookvocht apart. Spoel de noedels goed af met koud water en laat ze uitlekken.
- Verhit in een wok 1 el sesamolie en bak de sugarsnaps ca. 3 minuten.
- Voeg de noedels met wat kookvocht toe en bak op hoog vuur ca. 2 à 3 minuten.
- Doe de sojaboontjes erbij, de stukjes rode peper, gemberrasp, tamari, citroensap en mirin en laat nog ca. 1 minuut bakken.
- Zet het vuur uit en voeg reepjes nori en taugé toe.
- Serveer met korianderblaadjes, kiemgroenten, schijfjes citroen en geroosterde cashewnoten en zet er een schaaltje tamari bij voor de liefhebber.
Tip: Je kunt de boekweitnoedels vervangen door een andere soort Japanse noedels (bijvoorbeeld soba of rice noedels) en er bijvoorbeeld stukjes gebakken tofu bij serveren. Verse sojaboontjes (Edamame) zijn ook verkrijgbaar uit de diepvries.
Weetje
Vezelrijke sugarsnaps zijn een kruising tussen erwten en peulen. Ze zijn rijk aan eiwitten, koolhydraten en vitamine B en dragen bij aan een goed LDL-cholesterolgehalte. Eet de peul liever niet rauw, want ze bevatten van nature gifstoffen die de plant beschermen.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie