Sandra: “Gerechten in een kom zijn ‘hot’ dit jaar. Ik maakte deze Azië-bowl-tofu in pittige kokos-currysaus. Je kunt zelf lekker variëren met verse groenten. Samen met de sojanoedels heb je zo een gezonde maaltijd.”
Ook lekker van Sandra: soep van gele courgette en bloemkool
Azië-bowl-tofu met pittige kokos-curry
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
3,63 euro p/p
Dit heb je nodig
- 1 blok tofu, ca 400 gram, in blokjes gesneden
- Ca 250 gr rijst of groene sojabonennoedels
- Handje rauwe cashewnoten
- 2 kropjes mini Romaine of bindsla
- 1 komkommer, gewassen en in reepjes
- 1 paprika, schoongemaakt en in grove stukjes
- Sesamzaadjes
- Bosje koriander
- 1 el sesamolie
- Vers rood pepertje, in ringetjes gesneden
- 2 verse lente-uitjes, in schuine stukjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Voor de saus
- 400 ml kokosmelk
- 2 el groene currypasta (gebruik meer als je van erg pittig houdt)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 el citroensap
- 1 el gembersiroop
Zo maak je het
- Bak de tofublokjes in wat kokosolie lichtbruin.
- Doe de ingrediënten voor de saus erbij en roer alles goed door. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de laatste 3 minuten de paprika en komkommer toe, zodat deze lekker knapperig blijven.
- Kook de noedels zoals op de verpakking aangegeven. Rooster ondertussen de cashewnootjes tot deze lichtbruin kleuren.
- Was de sla en snijd deze in de lengte in vieren, zodat de bladeren aan elkaar vast blijven zitten. Bestrijk de sla met wat sesamolie en grill ze even heel kort tot je mooie bruine streepjes hebt.
- Giet de noedels af en verdeel deze over 4 kommen. Schep de tofu met saus over de noedels en verdeel de verse lente ui, peperringetjes, cashewnootjes en korianderblaadjes.
- Serveer de gegrilde sla er apart bij en bestrooi met wat sesamzaadjes
TIP: ben je geen vegetariër, dan kun je de tofu ook vervangen door stukjes kipfilet.
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie