Sandra: “Deze carpaccio van gekleurde rauwe biet is een heerlijk gerecht en staat zo op tafel. Door de verschillende kleuren wordt het een feestje op je bord! Lekker fris door de sinaasappel en een herfstige touch door de amandelen. Eet smakelijk!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar Bio Appel-Hazelnoottaartje
- Recept gaat verder onder de foto

Carpaccio van rauwe gekleurde biet
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,95, p.p.
Nodig: mandoline of keukenmachine
Biologische vegan ingrediënten
- 1 sinaasappel, geschild en in plakken
- 3 à 4 rauwe gekleurde bietjes (rode, gele en chioggia), gewassen en geschild
- Amandelen, in droge koekenpan licht geroosterd(garneer)
- Verse peterselie
- Rucola (optioneel)
- Grof zeezout en grove peper(korrels)
Vinaigrette;
- 2 el witte wijn azijn
- 1 tl mosterd
- Rasp van ½ sinaasappelschil
- 2 el vers sinaasappelsap
- 4 el olijfolie extra vierge

Zo maak je het
- Klop een vinaigrette van de ingrediënten en zet apart.
- Snijd met behulp van de mandoline de bieten in hele fijne plakjes. Houd de bietsoorten apart en snijd 2 plakjes chioggia in reepjes voor de garnering.
- Schenk de helft van de vinaigrette over de plakjes biet en laat ca 10 min marineren.
- Verdeel de biet- en sinaasappelplakjes over 4 borden. Garneer met rucola, verse peterselie, reepjes chioggia en de geroosterde amandelen.
- Breng op smaak met grof zeezout en peper(korrels). Sprenkel de rest van de vinaigrette over de carpaccio en serveer direct.
Tip: Vervang de geroosterde amandelen en witte wijnazijn door pijnboompitten en balsamico azijn. Serveer met blaadjes basilicum.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie