Sandra: “Chiapudding is eenvoudig te bereiden en je kunt elke fruittopping gebruiken die je lekker vindt. Ik gebruikte verse herfstappeltjes uit eigen tuin en geroosterde amandelen.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar courgette pannenkoek met avocadocrème
- Recept gaat verder onder de foto

Vegan bio chiapudding met appelcompote
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 0,62 p.p.
Dit heb je nodig
- 50 gram chiazaad
- 400 ml ongezoete amandeldrank
- 2 el maple siroop (optioneel)
- ½ tl vanillepoeder
Topping:
- 1 el kokosolie
- 2 appels, geschild en in partjes
- Kaneel en suiker naar smaak
- Amandelschaafsel (optioneel)

Zo maak je het
- Verwarm de melk, haal van het vuur en roer er het chiazaad en de maple siroop door. Laat 5 minuten afkoelen en roer de pudding met een vork door.
- Verdeel over 4 schaaltjes en laat minstens 4 uur (of een nachtje) in de koelkast staan.
- Verwarm de kokosolie in een koekenpan, voeg de appel en 2 el water toe en laat op een zacht vuur de appel ca 5 minuten stoven.
- Als de appel uit elkaar valt is de compote klaar. Voeg suiker en kaneel toe en laat afkoelen tot lauwwarm.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en serveer de pudding met de (lauwwarme) appelcompote en amandelschaafsel on top.
TIP: Ook lekker met wat cranberry’s of rozijnen, geserveerd met geroosterde stukjes walnoot.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie