“Asperges zijn weer volop verkrijgbaar en in plaats van het traditionele recept heb ik er hartige aspergemuffins van gemaakt. Samen met een hard gekookt eitje een heerlijk gerechtje om te serveren bij de Paasbrunch!”
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: kokos-sinaasappeltaartje
Aspergemuffins
10 muffins
Gluten- en lactosevrij
1,00 euro per muffin
Muffinvorm
Oven voorverwarmen ca 180 graden
Dit heb je nodig
- 10 witte asperges
- 175 gram rijstmeel
- 2 eieren
- 150 ml amandeldrank, ongezoet
- 1 th wijnsteenbakpoeder
- ½ th backing soda
- 25 gram oude Hollandse kaas, geraspt
- 1 tn knoflook, geperst
- 2 th oregano, gedroogd
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- verse peterselie
- 2 hardgekookte eieren, in stukjes
Zo maak je het
- Meng alle ingrediënten, behalve de asperges, peterselie en hardgekookte eieren in een grote kom tot een beslag.
- Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm en schep deze door het beslag.
- Vet de muffinvormpjes in en verdeel het beslag over 10 vormpjes.
- Bak de muffins in 25 – 30 minuten gaar.
- Eet de aspergemuffins lauwwarm met een in stukjes gesneden hardgekookt ei en wat verse peterselie.
TIP: Als je geen vegetariër bent kun je wat gerookte zalm door het beslag doen.
Fijne Pasen!
Eet smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie