Ben je de barbecue zat? Wat dacht je van op een zwoele zomeravond, lekker buiten op het terras genieten van diverse sushi’s? Deze licht verteerbare maaltijd past uitstekend bij de zomer en is weer eens wat anders dan tapas.
Van oorsprong een conserveer middel
Sushi komt van oorsprong uit Zuidoost Azië en was een methode om vis langer houdbaar te maken. De in de Mekong-rivier gevangen vis werd in gekookte rijst gewikkeld en op die manier geconserveerd. In de tweede eeuw na Christus gooide men de rijst nog weg om alleen de vis te eten. Uiteindelijk waren het de Japanners die er de naam ‘Suchi’ aan gaven en het tot een delicatesse lieten uitgroeien.
Eigenlijk heel simpel
Sushi is makkelijk te maken en eigenlijk niets anders dan (afgekoelde) gekookte rijst, gezuurd met rijstazijn en gecombineerd met andere ingrediënten. Denk je bij sushi gelijk aan rauwe vis? Veel sushivarianten zijn gemaakt met gekookte ingrediënten. Welke variatie je ook kiest, het basisingrediënt is altijd rijst. Een andere Oosterse delicatesse zonder rijst is sashimi: in plakjes geserveerde rauwe vis (soms vlees).
Hier haal je het
Bij Amazing Oriental – de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland, waarvan de eerste toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam begon – vind je ruim 8.000 Aziatische en exotische A-merken. Hier vind je dus alles wat nodig is om zelf authentieke Oosterse gerechten te bereiden.
Hier vind je adressen van winkels www.amazingoriental.com. Je kunt ook zelf een keer proberen om sushi Maki te maken!
Geef een reactie