Wel eens gehoord van groene erwtenpasta? Van deze doperwtenpasta maakte Sandra een gluten- en lactosevrij pastagerecht. Maar je kunt natuurlijk ook een andere soort pasta gebruiken. Alle ingrediënten (behalve de pasta, die hebben we nog niet in een biologisch variant gevonden) zijn van biologische aard. Zo zie je maar, bio kan ook budget! Dit recept maak je voor €2,75 per persoon.
Ook lekker van Sandra: gluten- en lactosevrije courgette lasagne
Erwtenpasta met andijvie
3 personen
Oven 200 graden
Dit heb je nodig
- zak groene erwtenpasta (Pedon, AH)
- struikje andijvie, gewassen en grof gesneden
- handje walnoten, grof gehakt
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el geraspte oude kaas
- 1 glutenvrij broodje of glutenvrij paneermeel
- Olijfolie
- Zout en peper
- Gedroogde oregano (optioneel)
Zo maak je het
- Vet een middelgrote ovenschaal in.
- Kook de pasta volgens de verpakking
- Fruit ondertussen het uitje en de knoflook in een pan
- Doe de andijvie erbij en wat zout en peper naar smaak
- Voeg de walnoten toe en laat ca. 5 minuten garen, schep regelmatig om
- Giet de pasta af, voeg deze toe aan de andijvie en meng even goed door elkaar. Stort dit in de ingevette ovenschaal.
- Verkruimel het glutenvrije broodje, meng met de kaas, oregano en 1 el olijfolie en verdeel dit over de pasta
- Bak ca 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven
Sandra’s tip: Terwijl de pastaschotel in de oven een bruin knapperig korstje krijgt, kun je de tafel dekken en er een lekkere, frisse tomatensalade bij maken.
Eet smakelijk!
Groetjes,
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Meer recepten van Sandra
- Sandra’s (H)eerlijke keuken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
- Sandra’s appeltaart: lekker en glutenvrij!
Geef een reactie