Ben je op zoek naar een snel, lekker en gezond gerecht? Deze heerlijke couscoussalade maak je met onder andere rode bietjes en feta. Natuurlijk kun je de couscous ook vervangen door biologische fonio van blogger Solange.
Ook interessant: Ontmoet de Afrikaanse power vrouwen achter deze fonio
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Couscous – of foniosalade met rode bietjes en feta
Bio boodschappenlijstje:
– 300 gram couscous of fonio
– 4 eetlepels olijfolie
– 500 gram gekookte rode biet, in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
– 1 appel in blokjes gesneden (liefst mét schil: geeft kleur en is gezonder)
– 150 gram fetakaas
– bosje lente-ui, fijngesneden
– bosje koriander, fijngesneden
– 1 limoen uitgeperst
– olie en azijn
Zo maak je het
- Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de olijfolie door de couscous.
- Doe de biet, appel, feta, lente-ui, limoensap en koriander bij de couscous in de schaal en meng alles goed. Breng op smaak met wat extra olie, azijn, peper en zout.
Tip: Ben je niet zo gek op koriander? Je kunt dit kruid in deze salade prima vervangen door peterselie.
Recepten uit: Arbeidsvitaminen
Uitgeverij: Loopvis
Tekst: Mascha Perquin-Sarneel
Fotografie en ontwerp: wij zijn kees
ISBN: 978-94-92206-21-3
Geef een reactie