Ze zijn er nog, dus grijp je kans en maak deze overheerlijke perentaart van de Moestuin Meisjes! Wil je geen limoncello gebruiken, vervang dit dan door vlierbessensiroop. Gebruik lekker rijpe, sappige en zoete peren. En let op: voor je het weet eet je vanwege de smaak meer stukken taart dan eigenlijk goed voor je is. Nodig dus rustig wat vrienden uit š
Dit recept komt uit het boek Moestuin Meisjes waarvan je de recensie hier terugleest
- Recept gaat verder onder de afbeelding

Je eigen perenboom in je tuin?
Wil je straks je eigen oogst? Een perenboom is een ideale boom in je tuin: in de lente zit āie vol bloemen, in het najaar krijg je een heerlijk sappige oogst. En lekker biologisch! Heb je een kleine tuin, kies dan voor een perensoort die zelfbestuivend is. Omdat de bloemen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn, heb je geen andere perenboom nodig om in het najaar te kunnen oogsten. Meer informatie over soorten en snoeien lees je in het boek van de Moestuin Meisjes.
Dit heb je nodig voor de perentaart (12 punten)
⢠1 rol vers deeg uit het koelversschap
⢠250 g mascarpone
⢠3 + 2 el limoncello
⢠60 g witte basterdsuiker + 1 el extra, om te bestrooien
⢠1 tl vanille-extract
⢠1 el bloem
⢠1 ei
⢠3 rijpe peren
⢠1 el abrikozenjam
Zo maak je de perentaart van de moestuin meisjes
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg en leg in een taartvorm van 24 cm doorsnede. Prik met een vork ruim gaatjes in de onderkant van het deeg.
- Klop de mascarpone los zodat er geen klontjes meer zijn en voeg 3 eetlepels limoncello, de suiker, het vanille-extract, de bloem en het ei toe. Mix tot een geheel.
- Giet dit in de bakvorm en strijk de bovenkant van het mascarponemengsel glad.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in plakken en leg die in een waaiervorm op de mascarpone. Eindig met een rond stukje peer in het midden. Bestrooi de peer met de extra eetlepel suiker.
- Bak de taart in ca. 40 minuten gaar of totdat het deeg goudgeel is en de peren zacht zijn.
- Verwarm de abrikozenjam met de overige eetlepels limoncello in een pannetje tot de jam gesmolten is. Bestrijk de peren met het jammengsel.
Meer lezen over de moestuin meisjes? Check hun site
Ook lekker: genieten van aardappels in een laag GI dieet
Geef een reactie