Kippenbouillon met daslook
In het OERsterk ETEN kookboek van Richard de Leth staan een aantal recepten met ingrediënten uit het wild. Hij ziet het wild als een grote openbare supermarkt. Voeding groeit namens hem overal: van de brandnetel tot de paardenbloem. Oerplanten zitten vol bioactieve stoffen. Ook in de daslook die je overal in het wild ziet en die je ook in jouw eigen tuin kunt planten.
Verse soep
Je hebt nodig:
- 6 biologische kippenvleugeltjes
- 1 el kokosolie
- 3 l water
- 2 stukjes foelie
- 1 prei inclusief groen
- 1 ui
- 1 laurierblad
- (keltisch) zeezout en peper
- 16 mooie bladeren van daslook
Bereiding:
- Braad op laag vuur de kip kort aan in de kokosolie
- Snijd de schoongemaakte groenten fijn
- Doe het water bij de kip en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve zout, peper en daslook
- Breng aan de kook en laat minimaal 2 uur trekken
- Zeef de bouillon
- Pluk de mooie stukken van de kip en doe deze in de bouillon
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de daslookbladeren op elkaar en snijd in reepjes
- Verdeel de daslook over vier borden en schenk hier de hete bouillon overheen
Eventueel extra:
- Een flinke scheut vissaus door de bouillon. Dit geeft je soep een heerlijke smaak, zonder naar vis te smaken! Kies een goede kwaliteit zonder suiker. Deze natuurlijke smaakmaker is ontstaan door fermentatie van vis, zonder ‘vissig’ te smaken.
Geef een reactie