Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Aan de ene kant is dat mooi, aan de andere kant geeft het een deels verkeerde boodschap. Tenminste, er wordt één belangrijk aspect vergeten!
Ook interessant: biologisch, duurzaam en budget notengehaktbrood
- Tekst gaat verder onder de foto
Natuurlijk is het goed een week lang geen vlees te eten. Volgens kenners bespaar je daarmee als volwassene maar liefst 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Dat laatste is deels waar. Oké, jij eet misschien geen dieren, maar wel zuivelproducten en eieren. Daar komen dieren aan te pas. En elk bokje, stiertje of haantje dat deze week geboren wordt is niet beschikbaar voor deze producten. Zij hebben geen waarde en worden vaak alsnog gedood. Daar hoor je niemand over. Gelukkig zijn er in de biologische veehouderij steeds meer initiatieven om deze mannelijke dieren hun waarde te laten behouden.
Welvaartsmaatschappij
Zo’n Nationale Week Zonder Vlees is een prima actie, want elke dag vlees eten is niet duurzaam en ontstaan in onze welvaartstijd. Jouw opa en oma aten echt niet elke dag vlees. Een flexitarisch eetpatroon waar nu naar verwezen wordt, is dan ook niet nieuw. Het laat zien hoe onze voorouders leefden toen het vlees van dieren nog zijn waarde had. Zij aten het niet achteloos en, nog erger tegenwoordig, gooiden zeker geen restanten in de prullenbak!
Sandra’s recepten maken het makkelijk
Kies je voor dierlijke producten, dan is het goed je voedingspatroon af te wisselen. Varieer (hét credo op Live Green Magazine!) Wissel je vlees en visgerechten af met vegetarische en liefst ook regelmatig een vegan gerecht. Ook dat promoten wij op Live Green Magazine al vanaf de start van dit platform. Sandra laat wekelijks met haar biologische budget recepten zien hoe lekker en makkelijk het is om vegetarisch of veganistisch te eten. Met die kleine moeite die het jou kost, lever je een positieve impact op mens, dier en milieu. Oftewel: Healthy You, Healthy World, Better Future!
Geef een reactie