Met Brot Mix van Schär kun je de lekkerste glutenvrije pizza’s maken. Vandaag het recept voor acht kleine glutenvrije pizza margherita.
Dit heb je nodig voor 8 kleine pizzaatjes
- 500 g Brot Mix – Mix B Schär
- 10 g droge gist
- 40 g margarine
- 500 ml lauwwarm water
- 750 g gepelde tomaten uit blik
- gedroogde oregano
- 300 g mozzarella
- Zout/peper
- blaadjes basilicum
- 3 eetlepel olijfolie
- Naar wens eventueel olijfjes in plakjes gesneden
Zo maak je het
- Het meel met de gist mengen en met margarine en water tot een glad deeg kneden.
- Het deeg in kleine rondjes op de ingevette bakplaat uitrollen en ca. ½ uur laten rijzen.
- De tomaten klein snijden en kruiden.
- De rondjes met de tomatensaus bestrijken, met mozzarella beleggen en met oregano bestrooien (eventueel olijf).
- Tot slot de pizzaatjes met olie bedruppelen.
- Nog eens 7 minuten laten rijzen en afbakken.
- Met basilicumblaadjes garneren.
180 graden, 35-40 minuten
Geef een reactie