Zeker met kool, een heerlijke wintergroente, blijf je vaak met een rest zitten. Met een halve witte kool en een bosje koriander tover je een smakelijke soep op tafel, zoals gastblogger Sandra laat zien.
Koken met restjes
Dit heb je nodig
- Halve witte kool, gewassen en fijn gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 {lente} uitje fijn gesneden
- 1 liter groenten- of tuinkruidenbouillon
- Verse koriander
- Vers gemalen peper
Zo maak je het
- De knoflook samen met het uitje even aanfruiten in een grote pan, kool erbij en een minuutje laten meebakken.
- De bouillon erbij en 30 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Pureer daarna met een staafmixer de soep. Voor een mooi glad resultaat kun je de soep nog door een zeef wrijven.
- Wat fijn gesneden koriander erdoor en vers gemalen peper erop en smullen maar!
Tip: ook heerlijk met wat gebrokkelde geitenkaas erop of wat snippers gerookte zalm…
Dank voor je recept Sandra!
Annechien zegt
Wat een heerlijke soep en zo makkelijk.
Dank je wel voor het plaatsen 😉
Sandra zegt
Dank voor je reactie Annechien, leuk om te horen!
Janneke Rosenbrand zegt
Wat een lekkere dingen allemaal, Sandra! Het geeft weer inspiratie!
sandra zegt
Dank je Janneke, hopelijk krijgen meer mensen inspiratie om te gaan koken met restjes, in plaats van deze zonder meer maar weg te gooien. En je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, tegenwoordig ook niet onbelangrijk. Over inspiratie gesproken….misschien een idee om eens een passend gerechtje te maken bij een van je prachtige schilderijen?