Eet je zuivel, dan is er ook kalfsvlees. Een koe geeft namelijk alleen melk als ze een kalf krijgt. Dat kan ook een stiertje zijn, die geen melk geeft. Je hoeft niet perse veganist te worden om duurzaam te eten. In dit blog vertelt bio boerin Christianne hoe zij hun stiertjes op de eigen boerderij grootbrengt. Wil jij de bio boerin ondersteunen en een verschil maken, kies dan af en toe voor een kwaliteitsstukje biologisch kalfsvlees. Van oudsher zijn er een aantal klassieke kalfsvleesgerechten. Zoals de Wiener Schnitzel, Ossobuco en deze overheerlijke vitello tonnato.
Ook lekker: tofu bowl met pittige kokos-curry
- Recept gaat verder onder de foto
Biologische ingrediënten:
- 4 kleine kalfsoesters
- Zout, peper
Voor de saus:
- Blikje tonijn
- 75 g crème fraîche
- 125 g mayonaise
- 10 g kappertjes
- Sap van halve limoen
- 4 stuks ansjovisfilet
Voor de garnering:
- Trostomaatjes
- Rozemarijn vers
- Rucola
Zo maak je de vitello tonnato
- Bak de kalfsoesters in een matig hete pan in wat boter rosé.
- Kruid het uit de pan met zout, peper en eventueel Italiaanse kruiden.
- Snijd het vlees met een scherp (niet gekarteld) mes in dunne plakjes.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de blender en maak een mooie egale saus.
- Bak de trostomaatjes kort aan met wat rozemarijn.
- Schep de saus in het midden van de borden en wrijf dit iets uit met een lepel.
- Verdeel het vlees over de borden en garneer met rucola, trostomaatjes en kappertjes.
- Draai nog wat zwarte peper over het gerecht.
Bron: vlees.nl
Geef een reactie