Vorige week kreeg je van mij een biobudget recept voor chiliolie. Die heb ik gebruikt bij deze noedels. Samen met authentieke Mirin en sushi vinegar maak je hiermee snel een gezonde maaltijd.
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget chiliolie
Biobudget noedels met sugarsnaps en chiliolie
- Gluten- en lactosevrij (V)
- 2 personen
- € 3,71 p.p.
Dit heb je nodig
- 130 gram (soba) noedels
- 1 aubergine, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 100 gram sugarsnaps
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 gram champignons, in plakjes
- 2 cm gember, geraspt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode peper, in fijne reepjes
- 2 verse lente-uitjes, gesneden
- Vruchtvlees van 1/2 avocado, in blokjes
- Sap van 1 limoen
- 3 el chiliolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse korianderblaadjes
Marinade
- 2 el sesamolie
- 2 el Mirin (sushi-azijn)
- 2 el tamari
Zo maak je het
- Maak de marinade in een ruime kom en voeg hier de aubergineblokjes aan toe. Zet apart.
- Kook de noedels en zet apart.
- Verwarm wat olijfolie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui even aan. Voeg de aubergine met marinade toe en bak voor 3 minuten.
- Doe vervolgens de sugarsnaps, paprika, champignons, lente ui, rode peper, knoflook en gember in de pan en roerbak voor ca 5 minuten.
- Blus het geheel af met 2 el Mirin of water en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg nu het avocadovruchtvlees toe, het limoensap en de chiliolie en roer even door. Schep de gare noedels door het groentemengsel en verwarm nog even.
- Serveer met korianderblaadjes.
Mijn tip: Rooster wat sesamzaad en strooi dit over het gerecht. Je kunt er naar behoefte stukjes gebakken tofu aan toevoegen.
Sandra
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis Ekookboekjes met gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie