“Het recept van deze chiliolie kwam ik tegen in het kookboek Slow van Georgina Hayden. Ik vind het heerlijk om te gebruiken over gerechten die wel wat pit kunnen gebruiken. Deze olie blijft maandenlang goed en je hebt maar een klein beetje nodig. Dat maakt ‘m biobudget.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget watermeloen-wodka-cocktail
Biobudget chiliolie
- Gluten- en lactosevrij
- 1 flesje 500ml
- € 5,91
Dit heb je nodig
- 2 verse rode chilipepers
- 4 tenen knoflook
- 1 el chilivlokken
- 1 th peperkorrels
- 1 th zeezout
- 1 th gemalen zwarte peper
- 1 el sesamzaad
- 500 ml neutrale olie (koolzaad-, arachideolie- of milde olijfolie)
Zo maak je het
- Snijd de steeltjes van de pepers en snijd ze in stukken. Doe ze samen met de knoflook, chilipepers, peperkorrels, zout en de zwarte peper in een keukenmachine of blender en hak fijn.
- Schep het chilimengsel in een pan, voeg het sesamzaad toe en schenk de olie erbij.
- Zet op een laag vuur en verwarm ca 10 minuten tot alles licht gebakken en gekleurd is.
- Laat dit helemaal afkoelen en schenk in een schone afsluitbare fles.
Mijn tip: Wil je iets minder pittig? Dan gewoon de olie even zeven.
Sandra
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis Ekookboekjes met gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie