“Deze overheerlijke bitterkoekjes waren zo op… ???? Deze gluten- en lactosevrije variant heeft een zachte bite met bekend bitterkoeksmaakje. Superlekker en in een handomdraai gemaakt.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget wortelsoep met korianderpesto
Bio budget gluten- en lactosevrije bitterkoekjes
- Gluten-, lactose vrij
- 20 stuks
- € 0,21 per stuk
Dit heb je nodig
- 200 gram amandelmeel
- 1 ei
- 40 ml honing
- 2 el amaretto likeur
Ook interessant: zelfgemaakte mueslirepen
Zo maak je ze
- Doe de ingrediënten in een mengkom en roer door elkaar tot een kruimelig, plakkerig dik deeg. Kneed dit even door met je koude handen.
- Vorm er ca. 20 balletjes van en leg deze op een bakblik met bakpapier en druk ze iets plat.
- Bak de koekjes ca 20 minuten in een voorverwarmde oven (160 C) gaar en lichtbruin.
- Moeilijk, maar laat ze afkoelen voordat je ze serveert. Lekker met een mok warme (munt)thee of amandeldrank.
Mijn tip: Gebruik de (overige) bitterkoekjes bij het dessert en verkruimel ze over (bananen)ijs!
Inspiratie paleolifestyle
Ook interessant: gluten- en lactosevrije koffiecakejes
Grappig weetje
Bitterkoekjes werden vroeger gezien als huwelijksgebak vanwege de symboliek van de ingrediënten. De smaakcombinatie van zoet (suiker) en bitter (amandelen) zou staan voor het huwelijk dat ook zijn zoete en bittere momenten kent.
Geef een reactie