“Deze romige wortelsoep met oosterse kruiden en verse gember past helemaal bij de Herfst.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget groentegerecht
Bio budget wortelsoep met koriander pesto
- Gluten-, lactose vrij
- vegan
- 4 personen
- € 2,27 p.p.
Dit heb je nodig
- 1 el olijf- of kokosolie
- 1 rode ui, in grove stukken
- 2 tn knoflook, in plakjes
- 1 tl geraspte verse gember
- 1 tl verse kurkuma
- 1 tl kardemom poeder
- ½ tl korianderpoeder
- 500 gram schoongemaakte wortels, in grove stukken
- 200 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
Zo maak je het
- Fruit de ui en knoflook licht aan in wat olie. Voeg de verse gember, kurkuma en kruiden toe en roer tot het begint te geuren.
- Blus het geheel af met de kokosmelk en schenk de bouillon erbij. Laat ca 30 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep en serveer met wat koriander pesto on top.
Koriander pesto
“Deze koriander pesto is zo gemaakt.”
- Gluten-, lactose vrij
- vegan
- € 3,25 100 ml
Dit heb je nodig
- Ca 40 gram verse koriander
- 1 th komijnzaadjes, gekneusd in een vijzel
- 2 el pijnboompitjes
- 100 ml olijfolie
Zo maak je het
Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een zachte pesto en maak op smaak met wat zeezout en grove peper.
Je kunt de pesto wel een week goed houden in de koelkast.
Mijn tip: deze pesto smaakt ook heerlijk als basis op een glutenvrij broodje.
Gezond met Koriander
Koriander staat bekend om zijn ontstekingsremmende werking en heeft een positief effect op je cholesterol. Tevens is het goed voor je spijsvertering, dus voeg regelmatig wat van dit bijzondere kruid toe aan je gerechten.
PS: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie