Sandra weet dat je zuurkool niet alleen in de winter op tafel hoeft te zetten. Deze frisse en knapperige zuurkoolsalade met vers zomerfruit bewijst dat! Snel klaar en boordevol vitamine C.
Ook lekker van Sandra: Bio Budgetrecept: kokos-sinaasappeltaartje
Zuurkoolsalade met zomerfruit
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
1,76 euro p/p
Dit heb je nodig
- 500 gram zuurkool
- 1 rode peper
- 2 plakken ananas, in stukjes
- 1 mango geschild, in blokjes
- 1 rijpe avocado, geschild en in plakjes
Dressing:
- 4 el olijfolie
- 2 el limoensap
- 2 tl mosterd
- 1 el appelazijn
- 1 el vloeibare honing
- Zout/peper
Garnering:
- ½ el chilivlokken
- 1 el geroosterde pompoenpitten
- Verse basilicumblaadjes
Zo maak je de salade
- Doe de zuurkool in een zeef en maak los met een vork. Laat goed uitlekken en doe in een grote kom.
- Mix de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Meng door de zuurkool.
- Meng het fruit door de zuurkool en zet de salade tot gebruik in de koelkast.
- Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
- Rooster de pompoenpitjes.
- Verdeel de salade over 4 bordjes en garneer met de avocado plakken, rode peper, chilivlokken en pompoenpitten.
- Serveer met wat verse basilicumblaadjes.
Sandra’s tip: De zuurkoolsalade is lekker met wat geroosterde gamba’s van de BBQ voor de niet vegetariërs. De ananas kun je als dessert grillen. Dat recept gaf ik je al eerder.
Wist je dat zuurkool bomvol vitamine K zit. Deze sterke antioxidant activeert vitamine E. Het is een belangrijke vitamine voor je bloedstolling en speelt een rol bij de aanmaak van je botten. Belangrijk bij het voorkomen van botontkalking!
Eet Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Het maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie