Barbecueën hoeft niet altijd vet en ongezond te zijn. Een simpel maar ontzettend lekker toetje is deze ananas van de grill! Wil je toch een beetje zondigen, serveer er dan een bolletje ijs bij, zoals kaneelijs!
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: gluten- en lactosevrij bananenbrood
Ananas van de grill
Gluten- en lactosevrij
4 personen
1,00 euro p/p
Dit heb je nodig
- 1 schoongemaakte ananas, in 8 parten gesneden of plakken
- 1 el gesmolten kokosolie
- 1 el rauw honing
- Kaneel
- Takje munt
- 1 el amaretto (optioneel)
Zo maak je het
- Meng de gesmolten kokosolie met de honing, amaretto en wat kaneel. Smeer de stukken ananas hier mee in en laat even intrekken.
- Grill de ananasstukken tot ze mooie bruine grillstrepen hebben. Laat de ananas iets afkoelen en serveer nog warm met wat kaneelpoeder en munt.
TIP: Ook erg lekker met wat lactosevrije slagroom en gehakte pistachenootjes.
Geen barbecue weer? Ook in de grillpan kun je dit toetje klaarmaken.
Eet Smakelijk!
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie