Sandra: “Heb je restjes of misschien nog wel een heel kerstbrood over? Voor NoWaste maak je er broodpudding van! Deze cake is lekker bij de koffie of thee, maar je kunt het ook als brood bij je ontbijt eten. En helemaal leuk: maak er een ronde vorm van, verstop er een boon in en je hebt de perfecte taart voor Driekoningen.”
Ook lekker van Sandra: Bio recept: vegan Dalgona koffie
- Recept gaat verder onder de afbeelding
NoWaste broodpudding
- brood ca. 12 plakken
- Ca. € 0,65 per plak
Verwarm de oven voor op 175 graden
Dit heb je nodig
- Ca 600 gram kerstbrood, in grove stukken
- 400 ml kokosmelk
- 300 ml granendrank
- 4 eieren
- 4 el vloeibare rauwe honing
- 2 tl kaneelpoeder
- Snufje zout
- 1 vanillestokje
Zo maak je het
- Verwarm de kokosmelk, granendrank, het vanilleschraapsel, de honing, kaneel en een snufje zout in een pan op een laag vuur.
- Vet een groot cakeblik of taartvorm in en bekleed deze met bakpapier. Leg de broodstukken in het bakblik. Bak je de taart voor Driekoningen, verstop er dan een boon in!
- Kluts de eieren door het afgekoelde melkmengsel en giet dit langzaam over het brood. Laat alles ca. 15 minuten wellen en druk af en toe een beetje aan.
- Zet het brood in de oven laat 50 à 60 minuten garen. Wordt de bovenkant te bruin, leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen.
- Serveer het brood met wat geschaafd amandel en cranberry’s.
TIP: Voor een extra gevulde cake voeg je wat appelstukjes en kokossnippers aan het brood toe.
Ik ben heel benieuwd wie bij jullie de Koning of Koningin wordt 😉
Eet smakelijk!
Sandra
Geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie