Sandra: “Deze Dalgona koffiedrank vindt zijn oorsprong in Zuid-Korea. Daar drinken ze deze ijskoude melk met een luchtig geklopte koffiecream on top. Dat levert een heerlijke zomerse traktatie op die je echt moet proberen”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan courgette carpaccio met geroosterde radijs
- Recept gaat verder onder de foto

Deze bio Dalgona koffie is:
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 1 persoon
- Ca € 1,95 p.p.
Biologische ingrediënten:
- 2 el oploskoffie
- 2 el kokosbloesem suiker
- 2 el water
- 1 glas (ca 150 ml) IJskoude granendrank naar keuze
- Cacao nibs, cacaopoeder, kaneel (optioneel)

Zo maak je het
- Roer de eerste drie ingrediënten voor de cream in een hoge beker door elkaar.
- Klop dit zo’n 5 minuten, met de (staaf)mixer tot een mooie luchtige cream.
- Schep dit op de IJskoude granendrank.
- Garneer met bijvoorbeeld cacaonibs, cacaopoeder of kaneel.
- Serveer gelijk en roer daarbij de cream door de melk.
Tip: Serveer de koffiecream eens op een ijskoude chocogranendrank.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.

Geef een reactie