De meeste mueslirepen in de winkel bevatten nog veel suikers. Je kunt ze heel simpel zelf maken. Dankzij de dadels zijn ze toch lekker zoet. Ideaal tussendoortje, ook voor sporters. Het recept komt niet voor niets uit ‘Het Sport Kookboek’.
Mueslirepen – Rustige trainingsdag
Voor 8 repen
Voedingswaarde per portie (= 1 reep):
230 kcal
35 g koolhydraten
7 g eiwit
10 g vet
Dit heb je nodig
- 250 g ontpitte dadels
- 20 g walnoten
- 45 g macadamianoten
- 40 g pure chocolade
- 100 g havervlokken
- 20 g geroosterde zonnebloempitten
Zo maak je het
- Mix de dadels tot een bal in de keukenmachine of hak ze heel fijn met een mes.
- Maal de walnoten, macadamianoten en chocolade fijn.
- Meng de dadels, de noten en de chocolade met de havervlokken en de zonnebloempitten.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en doe er het mengsel in. Druk goed aan. Laat wat hard worden en haal dan uit het bakblik om in acht repen te snijden. Laat verder uitharden.
Heb jij een recept van een lekker en gezond tussendoortje? Laat het ons weten via een berichtje onder dit artikel!
Sportkookboek
Dit recept komt uit Het Sportkookboek, geschikt voor zowel professionele als recreatieve sporters. In het eerste deel wordt uitgelegd wat voeding met je lichaam doet en waarom sporters bepaalde soorten voeding nodig hebben. Het tweede deel vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, trainingsdagen met krachttraining en wedstrijddagen. Je krijgt ruim 75 recepten voor elk moment van de dag. In het boek staan ook nuttige tips van topsporters. Het boek is geschreven door Stephanie Scheirlynck, topsportdiëtiste, die onder meer voor wielerploegen, voetbalclub RSCA Anderlecht en verschillende topatleten werkt. Vanuit haar ervaring weet ze heel goed welke voedingsstoffen sporters wanneer nodig hebben.
Auteur: Stephanie Scheirlynk
Aantal pagina’s: 240
Uitvoering: Hardcover
isbn: 978 94 014 2883 5
prijs: €34,99
uitgeverij: Lannoo
Geef een reactie