De winter is echt een tijd om kool te eten. Wij eten het elke week. En dat hoeft niet te betekenen dat het altijd een stamppot moet zijn. Dat bewijst het boek ‘Alles over kool’. Het boek vertelt alles over kool. Ruim twintig soorten kool komen voorbij, zoals bloemkool, spruitjes, boerenkool, broccoli, romanesco, Chinese kool, koolrabi en nog veel meer variaties.
Kool op het menu? Ja, want kool is heel gezond. En dankzij schrijfster Kristen Beddard kun je het de hele winter lang eten, zonder te denken ‘alweer kool’. Via haar boek leer je alles over kool; hoe je alle koolsoorten kunt verbouwen in je moestuin of op je balkon, maar veel interessanter zijn de originele recepten. Van salades tot ovenschotels en nog veel meer. Wat dacht je van een spruitjessalade met zaden en parmezaan, boerenkoolchips, een smoothie van koolrabi of een heerlijke winterse koolsalade?
De achtergrond van Kristen is ook leuk. Oorspronkelijk komt ze uit het Amerikaanse Pittsburgh. Ze werkte een aantal jaar in New York in de reclamewereld en verhuisde in 2011 naar Parijs vanwege het werk van haar echtgenoot. Ze verbaasde zich er over dat kool in Frankrijk nauwelijks gegeten werd en startte ‘The Kale project’: ze moedigde de Franse boeren aan om kool, dat in Frankrijk een ‘vergeten groente’ was, opnieuw te gaan verbouwen. Ook motiveerde ze restauranthouders om aan de Franse bevolking te laten zien hoe eindeloos veel mogelijkheden er zijn met kool. En het sloeg aan, want haar boek is een groot succes in Frankrijk.
Wij maakten de verrassende versterkende soep van groene kool. Hier vind je het recept.
Kirsten Beddard – Alles over KOOL, in je moestuin en op je bord.
ISBN: 9789462501058 @simplifylife
Geef een reactie