Sandra: “Heb je wat oud brood over? Met mijn glutenvrije brood maakte ik er deze superlekkere vegan tosti met bio champignons van.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar vegan bio gestoomde aubergines
- Recept gaat verder onder de foto
Vegan tosti van bio champignons
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,62 p.p.
Dit heb je nodig
- Olijfolie om in te bakken
- Ca 200 gram champignons in plakjes
- 1 tn Knoflook, geraspt
- 1 rode ui, in ringen
- 15 gram bieslook, fijngeknipt + extra om te serveren
- 8 olijven in plakjes
- 8 sneetjes glutenvrij brood
- 4 plakken vegan kaas
- Grove peper
Zo maak je het
- Bak de champignon, knoflook en ui in een koekenpan met wat olijfolie.
- Voeg na 4 minuten de olijf en bieslook toe en bak nog voor 1 minuut. Breng op smaak met wat peper.
- Beleg 4 boterhammen met een plakje vegan kaas en verdeel hierover het champignonmengsel. Dek af met de overige 4 boterhammen en druk even aan.
- Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of verhit wat olijfolie in een koekenpan om ze aan beide kanten bruin en krokant te bakken.
Tip: Lekker met (zelfgemaakte) ketchup erbij. 😉
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie