“Zelfs een broodje burger is mogelijk als je veganistisch eet. Check deze Rode Bietenburger: snel gemaakt en een goede vleesvervanger. Lekker met een frisse avocado-kokosyoghurtsaus en wat geroosterde pecannoten voor een lekkere bite.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget linzensoep
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget vegan rode bietenburger
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- € 1,58 p.p.
Dit heb je nodig
Rode Bietburgers;
- 1 el kokosolie
- 300 gram gekookte rode biet, geraspt
- 100 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 4 el volkoren rijstmeel
- 1 el edel gistvlokken
- 2 tl chili vlokken
- 1 el verse tijmblaadjes
- Handje rucola
Saus;
- ½ avocado
- 3 el kokosyoghurt
- 1 tn knoflook
- ½ el citroensap
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Prak de kikkererwten grof met een vork, doe ze samen met de overige burgeringrediënten behalve de rucola in een kom en kneed tot een smeuïg gehakt.
- Vorm 4 burgers en zet die in de koelkast tot gebruik.
- Blend de ingrediënten voor de saus glad en zet apart.
- Haal de burgers uit de koelkast en bak ze 5 a 6 minuten aan beiden kanten knapperig.
- Leg ze op een broodje met wat rucola, zongedroogde paprika en geroosterde pecannoten. Serveer met de saus.
Tip: Extra feestelijk: serveer de burgers met een salade en versgebakken ovenfrietjes van zoete aardappel.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie