Tegenwoordig is een tiny house erg in. Op een zo klein mogelijke oppervlakte, krijg je een heel woonhuis waar alleen het broodnodige inzit. Nu ben ik zeker niet van de grote villa’s, maar om jaarrond in zo’n huisje te moeten wonen, zou mij echt niet lukken. Wat dan weer wel een idee is: een tiny house op een mooi plekje in de natuur zetten en daar je vakanties doorbrengen! Zoals in deze bijvoorbeeld:
Ook interessant: slapen in de natuur onder biologisch katoen
- Tekst gaat door onder de foto
Tiny house is eigenlijk een chalet
Zo’n tiny house is eigenlijk wat vroeger een chalet was. Zelf hebben wij 25 jaar geleden en chalet in Braamt gekocht. Daar hebben we heel wat mooie weekenden in de natuur doorgebracht. Het was een perfecte plek om even de dagelijkse beslommeringen achter ons te laten. We hoefden alleen een tas met kleren in te pakken, kinderen in de auto te zetten en de hond in de achterbak. Lijkt jou dit ook wel wat? Tegenwoordig zijn tiny houses (of chalets) een goede investering. Krijg je op de bank niets voor je geld, met een nieuwe of tweedehands chalet heb je voor een redelijk betaalbaar bedrag heel veel plezier. Je kunt de investering bijvoorbeeld ook met vrienden of familie doen. En op sommige parken kun je jouw chalet laten verhuren, zodat deze nog geld opbrengt ook!
Vrije kavels in de natuur
Wil je een chalet kopen, dan is het raadzaam om je goed te laten informeren. Kijk eens op de site van Stekelbos, waar ook de chalet van de foto vandaan komt. Hier kun je zien wat voor tiny houses (chalets) er allemaal zijn en hoe je ze kunt laten inrichten. Er is een overzicht waar je vrije kavels in de natuur vindt en er staan tweedehands tiny houses op. Deze staan al ergens in de Nederlandse natuur om te worden overgenomen. Handig is dat je op deze site ook je kosten per maand kunt uitrekenen.
Wist je dat een tiny house uitstekend dienst kan doen als mantelzorg woning? Daarvoor moet je natuurlijk wel de ruimte hebben rondom je eigen huis. Voor zo’n gelijkvloerse, verplaatsbare mantelzorgwoning buiten de bebouwde kom, zijn er overigens geen extra randvoorwaarden voor de bebouwingsoppervlakte! Voor meer informatie kun je jouw gemeente raadplegen.
Geef een reactie