Sandra: “In het weekend eet ik graag wentelteefjes als ontbijt. In de kersentijd maakte ik daar lauwwarme kersencompote bij. Maar je kunt natuurlijk zelf je favoriete topping van vers fruit kiezen.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio ‘gehaktballetjes van kikkererwten
- Recept gaat verder onder de foto
Vegan bio wentelteefjes met kersencompote
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,79 p/p
Dit heb je nodig
- 4 – 8 (oude) glutenvrije boterhammen
- 250 ml granendrank, ongezoet
- 1 tl vanille poeder
- 1 tl kaneel
- 2 tl ahornsiroop
- 2 el chiazaad (in blender tot poeder gemalen)
- Bakje (diepvries) kersen (ontpit)
- 2 el rode port (optioneel)
- 2 el water
- Geroosterd amandelschaafsel
Zo maak je het
- Breng de kersen met de port en het water aan de kook en laat ca 5 minuten zachtjes sudderen tot het sap indikt. Laat afkoelen tot lauwwarm.
- Meng de overige ingrediënten, behalve het brood, in een diep bord. Laat even staan om de smaken te laten intrekken.
- Leg 2 boterhammen in het beslag, draai ze om en zorg dat ze het beslag opnemen.
- Laat even uitlekken en bak het brood in een koekenpan in wat kokosolie aan beiden zijde lichtbruin. Herhaal met de andere boterhammen.
- Serveer de wentelteefjes met de lauwwarme kersencompote en wat amandelschaafsel .
Tip: heb je nog wat kersencompote over? Die zijn ook heerlijk op wat (plantaardige) yoghurt of ijs als dessert.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie