Sandra: “Het is de tijd van radijsjes! Gooi jij het groene loof van dit gezonde en lekkere knolletje altijd weg? Zonde, want je kunt het eten door de salade of er deze heerlijke pesto van maken. Natuurlijk koop je daarvoor biologische radijs. Misschien iets duurder, maar gifvrij én je hebt nowaste! Volgende week krijg je van mij een lekker recept met de radijsjes zelf.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar avocadotoast met radijs
- Recept gaat verder onder de foto
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen/1 pot ca 200ml
- Ca € 0,82 p.p.
Biologische ingrediënten
- 30 gram radijsloof
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 30 gram witte amandelen
- 1 tl citroensap
- 20 gram edel gistvlokken
- 125 -150 ml milde olijfolie
Zo maak je het
- Meng alle ingrediënten – behalve de olijfolie – in een keukenmachine of blender.
- Voeg de olijfolie in gedeelten toe en mix tot een mooie grove pesto.
- Voeg wat extra olijfolie toe als de pesto te dik is en breng op smaak met peper en zout.
- Lekker op een cracker met wat schijfjes radijs!
Tip: Voor een niet-vegan variant kun je de gistvlokken vervangen door geraspte Parmezaan. De amandelen kun je ook vervangen door pijnboompitten.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie