Sandra: “Ik ben dol op spaghetti bolognese, maar eet geen vlees en geen gluten. Met mijn gele courgetti-bolognese variant kan ik hier toch van genieten: vegan én koolhydraatarm.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar No Waste soep
- Recept gaat verder onder de foto

Vegan bio gele courgette-bolognese
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,75 p.p.
Dit heb je nodig
- 200 gram rul gehackt, bijv. van ProLaTerre
- Olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 bosuitjes, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn geraspt
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 tl gedroogde oregano
- 50 gram tomaatpuree
- 400 gram tomaatblokjes
- 1 el balsamicoazijn
- 15 gram groentebouillon
- Verse peterselie (naar smaak)
- 400 gram (gele) courgette, in spaghettirepen

Zo maak je het
- Bak de ui, knoflook, wortel en gedroogde oregano voor ca 5 minuten in wat olie.
- Schep de tomaatpuree erdoor, voeg de tomaatblokjes, bouillonpoeder en 300 ml water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de balsamico en het gehackt toe en warm nog ca 5 minuten door.
- Verwarm ondertussen de courgetti 4 minuten in kokend water en laat uitlekken.
- Meng de saus door de courgetti en serveer met blaadjes peterselie.
Tip: Maak extra saus om in te vriezen, dan hoef je voor een snelle maaltijd alleen nog wat glutenvrije pasta te koken.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.

Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie