Sandra: “Carpaccio kun je met heel veel groenten maken. In dit gerecht gebruikte ik courgette in combinatie met geroosterde radijs. Want radijs kun je rauw eten, maar geroosterd is het ook erg lekker. Wist je trouwens dat je het hele bosje kunt gebruiken? Van het loof maakte ik een heerlijke pesto! Zo zet je voor nog geen euro per persoon een super biologisch gerecht op tafel.”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar bio pesto van radijsloof en witte amandelen
- Recept gaat verder onder de foto
Courgette carpaccio met geroosterde radijs
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- 4 personen
- Ca € 0,94 p.p.
Biologische ingrediënten
- 2 courgettes in dunne plakken geschaafd
- 1 bosje radijsjes
- Milde olijfolie
- Grof zeezout
- Peper
- Rasp van een halve citroen
- Kappertjes naar smaak
- Radijsloofpesto naar smaak
Hetelucht oven voorverwarmen 175 graden
Ovenschaal en grillpan of grote koekenpan
Zo maak je het
- Bestrijk de plakken courgette met wat olie en grill ze in een grillpan 2 minuten per kant.
- Maak de radijs schoon en bewaar het loof. Snijd een paar radijsjes in plakjes voor de garnering.
- Besprenkel de radijs met olijfolie en grof zeezout en rooster ze in een ovenschaal ca 15 minuten in de oven.
- Maak de radijsloofpesto.
- Verdeel de courgetteplakken over de borden en bestrijk ze met wat pesto.
- Garneer met de geroosterde radijs, radijsplakjes, citroenrasp en kappertjes.
Tip: Je kunt de carpaccio verrijken door in het midden wat veldsla salade met verse kruiden te serveren met de geroosterde radijs on top.
WEETJE radijs en hooikoorts
Radijs is in feite de wortel van een plantje. De pittige knolletjes eet je rauw met de schil er nog aan. Extra lekker dus als je die biologisch koopt. Dan kun je ook met een gerust hart het loof gebruiken voor de pesto. Houd je niet van de scherpe smaak dan kun je de radijs schillen. Daarmee verwijder je de mosterdolie in de schil die zorgt voor de scherpe smaak. Met een bakje radijsjes op tafel snoep je zo 250 gram groente weg en krijg je lekker veel flavonoïden binnen. Die hebben een remmende werking op de vrijgifte van histamine waardoor allergieën verminderen, waaronder hooikoorts.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie