Sandra: “Het vergt even wat geduld om de aubergines te poffen in de oven, maar de smaak is het meer dan waard! Voor wat meer pit voegde ik chilivlokken en wat gerookte paprikapoeder toe. Je kunt de spread een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar kokos chiapudding
Recept gaat verder onder de foto
Vegan bio auberginespread
- Vegan, gluten- en lactosevrij
- Ca 4 personen
- Ca € 1,12 p/p
Dit heb je nodig
- 3 grote aubergines
- 3 el olijfolie
- ½ el chilivlokken (optioneel)
- ½ el komijnpoeder
- ½ el paprikapoeder
- Mespuntje geroosterde paprikapoeder (optioneel)
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- Verse rozemarijn
Oven voorverwarmen op 160 graden
Nodig: bakplaat bekleed met vetvrij papier
Zo maak je het
- Was de aubergines en prik met een vork wat gaatjes in de schil.
- Leg de aubergines op de bakplaat en laat ze ca 1 – 1 ½ uur roosteren in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen en snijd de aubergines in de lengte doormidden.
- Schraap het zachte vlees uit de schil, voeg de olijfolie toe en mix samen met de kruiden, behalve de sesamzaadjes en rozemarijn. Zet koel weg.
- Meng de sesamzaadjes en wat kleingesneden rozemarijnblaadjes door de afgekoelde spread en breng op smaak met grof zeezout en peper.
Tip: Uiteraard lekker op een geroosterd meergranen broodje als lunch, maar ook heerlijk als koolhydraatarm alternatief op een stukje komkommer of bij een salade.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Biologisch, budget en bijzonder makkelijk: Ekomenu. Makkelijk en zo budget mogelijk biologisch koken? In de Ekomenu maaltijdtas zitten alleen maar biologische ingrediënten, inclusief recept. Die wordt ook nog eens thuis bezorgd! Bij ons krijg je Ekomenu met 25% korting >
Geef een reactie