Sandra: “Deze spinazie frittata met zalm is simpel lunchgerecht dat je in een handomdraai klaarmaakt, lekker met wat rucola sla erbij.”
Ook lekker van Sandra: Sandra’s (H)eerlijke keuken: bloemkoolpizza
Spinazie frittata met zalm
Gluten- en lactosevrij
2 personen
Dit heb je nodig
- 200 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 zoete paprika, in stukjes gesneden
- 1 vers lente uitje, in ringen gesneden
- 100 gram gerookte zalm
- 4 eieren
- 75 ml rijstdrank
- 2 el oude geitenkaas
- Zout, peper
- Verse tijm
Zo maak je het
- Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de ui samen met de knoflook ca. 2 minuten.
- Voeg de paprikastukjes en spinazie toe en laat al omscheppend de spinazie slinken en het vocht verdampen.
- Klop de eieren los met de rijstdrank, tijmblaadjes en zout en peper naar smaak.
- Giet het eimengsel over de spinazie en verdeel de gerookte zalm en geitenkaas erover. Laat de frittata met deksel op de pan ca. 10 minuten garen.
- Garneer met de verse lente ui.
Budgettip: Gerookte biologische zalm is duur. En dat heeft een reden. Wil je een goedkoper gerecht, vervang de gerookte zalm door gerookte kipfilet. Het gerecht kost dan € 3,60 per persoon. De boodschappen kun je online bij EkoPlaza bestellen.
Eet smakelijk!
Groetjes,
Sandra
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie