De Romeinen wisten het al: spelt is niet alleen lekker, het is van nature ook rijk aan voedingsstoffen. Tegenwoordig zie je spelt steeds vaker in voedingsproducten terug. Bijvoorbeeld in de pasta. Grand’Italia heeft bijvoorbeeld de pastaklassiekers penne en spaghetti nu ook op basis van spelt. Deze 100% volkoren pasta’s hebben een subtiele, nootachtige smaak en een lekkere bite.
Rijk aan voedingsstoffen
Spelt is niet alleen lekker van smaak, het is ook rijk aan voedingsstoffen. Daarbij maakt het nog wel uit hoe de spelt gebruikt is. De belangrijkste stoffen van spelt zitten namelijk in de kiem van de korrel. Bij de speltpasta van Grand’Italia worden de zemelen en kiemen behouden bij het vermalen van de granen. En dus blijven alle goede eigenschappen behouden. Hun spelt wordt op kleine schaal verbouwd. En doordat spelt minder veredeld is, bevat het meer voedingsstoffen dan bijvoorbeeld tarwe.
Met weinig al lekker
Spelt pasta is gewoon te bereiden zoals tarwe pasta. Omdat spelt al veel smaak van zichzelf heeft, kun je met een paar simpele toevoegingen in een mum van tijd een lekkere en voedzame Italiaanse pastaschotel op tafel zetten. Lekker met bijvoorbeeld zalm. Of met pesto en trostomaatjes. Zo kook je zoals de Italianen dat doen: met weinig, maar met goede ingrediënten.
Hier vind je een recept met volkoren spelt penne.
Bron: granditalia.nl
Beeld: al62
Geef een reactie