Uit Sandra’s (h)eerlijke gluten- en lactosevrije keuken: “Deze soep met peulvruchten is gezond en geeft een verzadigd gevoel zonder veel calorieën, zonder dat je veel geld kwijt bent. Lekkere budgetlunch, waarmee je bovendien de 4-uurs dip voorkomt!”
Preisoep met kikkererwten en tijm
Dit heb je nodig
- 8 dl groentebouillon
- 2 a 3 grote prei
- 1 rode ui
- 3 tn knoflook, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- ½ bosje tijm, de blaadjes
- 1 blik kikkererwten 350 gram, afgespoeld
- ¼ bosje bladpeterselie, fijngehakt
- Wat olijfolie
Zo maak je de soep
- Snijd de prei klein en was deze zorgvuldig
- Smoor de ui en knoflook in wat olijfolie in een hoge pan
- Voeg de gesneden bleekselderij, prei en tijm toe en roer even om
- Schenk de bouillon erbij en kook de groenten in 25 minuten zachtjes gaar
- Voeg de bonen en de helft van de peterselie toe en pureer de soep
- Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de rest van de peterselie door de soep
Sandra’s tip: serveer de soep met wat vers (glutenvrij) brood. In plaats van kikkererwten kun je ook grote witte bonen gebruiken.
Geef een reactie