“Deze gegrilde tomaat in een jus van venkel is super feestelijk als voorgerecht voor Kerst. Het smaakt lekker fris en is een lichte starter van je kerstmenu!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget risotto, ook heerlijk bij je vega Kerstdiner!
Biobudget gegrilde tomaat in venkeljus
- Gluten- en lactosevrij
- 4 pers.
- € 1,67 p.p.
Dit heb je nodig
- 2 grote vleestomaten
- Handje verse basilicum
- olijfolie
Mozzarella cream
- 1 bol lactosevrije mozzarella
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Venkeljus
- 1 venkel
- 10 basilicumblaadjes
- 1 el olijfolie
- 3 el water
- Zout en peper
Zo maak je het
- Mix de ingrediënten voor de cream glad en zacht met een staafmixer en zet in de koelkast.
- Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes. Doe deze met de overige ingrediënten voor de jus in een blender en mix deze glad. Wrijf deze substantie door een zeef tot een mooie gladde jus. Maak op smaak met zout en peper.
- Snijd 2 dikke plakken (ca 2 cm)van iedere vleestomaat en dep deze droog met keukenpapier. Wrijf de plakken in met wat olijfolie en grill ze in een hete grill- of koekenpan tot ze licht kleuren (ca 2 minuten per kant). Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk wat venkeljus in een (diep) bord en leg hier de steak-tomaat in. Druppel hier 1 el mozzarellacream op. Serveer met basilicumblaadjes en druppels olijfolie.
Sandra’s tip: je kunt nog wat Italiaanse kruiden of een pepertje toevoegen aan de venkeljus voor wat meer pit.
Basilicum
Wist je dat er wel 60 soorten basilicum zijn? Dit aromatisch kruid heeft veel goede eigenschappen. Dankzij basilicum versterkt je immuunsysteem en het heeft een antibacteriële werking. Het is bovendien goed voor je bloedsomloop en verse basilicum helpt om je humeur te verbeteren! Heb je wat verse basilicum over, maak er dan een lekkere pesto van.
Interessant: geen recept meer missen van mij? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten. Waaronder dit Kerst eKookboekje.
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Joseph zegt
Leuk zeg!
Sigrid zegt
Ja he Joseph. Heb je dit gerecht misschien gemaakt met Kerst, of ga je het nog maken?