Zo, dát is even wennen: tarwegrassap! Vol goede moed begon ik met mijn dagelijkse cupje. Maar… A. het is bijna niet weg te krijgen, zo’n nare smaak als dat gezonde goedje heeft en B. ik had de hele dag een soort misselijk gevoel over me heen en zag volgens mij groen als tarwegras. Volgens de makers kunnen mensen met een hoge leverbelasting door de krachtige ontgifting misselijk worden. Zou ik dan écht zo ongezond zijn van binnen en is dit de reactie daarop…?
- Tekst gaat verder onder de afbeelding
Tarwegras = toverdrank?
Ik besluit om mijn dagelijkse shot ‘s avonds in te nemen en dat gaat een stuk beter. Benieuwd naar ervaringen met sap van gras, kom ik op internet diverse artikelen tegen. Zo wordt er al in de Oudheid gesproken over de voordelen (was er toen überhaupt iets anders te eten?) en een of andere Koning at 7 dagen lang alleen gras en kon toen weer helder denken en regeren… Hmmm, handig qua werk? De Kelten zagen in het sap van gras een toverdrank waarmee ze krijgstochten wonnen en de Keizers in China dronken het om hun lichaam te zuiveren…Voor het beste resultaat en de energieboost probeer ik het daarom nog maar eens in de ochtend.
Super smoothie
Door er een smoothie van te maken met een cupje chlorofyl, een halve banaan, wat superfoods (chia- en hennepzaad), havermoutvlokken, vers geperst sinaasappelsap en wat kokosrasp tover ik wonderwel een superlekker drankje tevoorschijn, waar ik bovendien de hele ochtend op kan teren! Dit geeft de burger moed.
Hippocrates Lifestyle
Verder snuffelend op internet kom ik er achter dat in Amerika sinds 1956 het Hyppocrates Health Institute bestaat dat goede resultaten boekt met tarwegras. Hun filosofie is gestoeld op de leer van Hippocrates die 2400 jaar geleden al zei: “Laat levend voedsel uw medicijn zijn”. De oprichtster van dit instituut heeft de oorlog overleefd door gras te eten. Ik lees dat deze lifestyle een van de gezondste leefwijzen is en bovendien goed voor dier en aarde. De Nederlandse Suzanne Poot bracht hier 21 dagen door en schreef haar ervaringen op in het boek ‘Rauw, naakt en gezond’. Dat ga ik de komende weken eens even rustig doorlezen. Ik houd je op de hoogte!
Beeld: Denise Torres
Paní says
Nu al bijna een jaar aan het (bijna) dagelijkse groene gras goedje…en inderdaad het is even ‘slikken’…. Maar met wat andere gezonde ingrediënten is er een smaakvol sapje van te maken als goede start van de dag.
Ook voorafgaande aan je grasshot een glas lauw water (met eventueel wat vers citroensap) drinken helpt tegen het soms wat misselijke gevoel en ‘groen’ zien….
Het boek van Suzanne is supergroen! Aanrader!