Een gezonde maaltijd hoeft niet duur te zijn. Zoals Sandra met deze bonensalade laat zien. Bonen zitten vol vezels en samen met de overige ingrediënten in dit recept heb je een volwaardige budget maaltijd. Uiteraard gluten- en lactosevrij!
Bonensalade met tonijn
4 personen
Dit heb je nodig
- 2 blikjes boterbonen, uitgelekt gewicht ca 400 gram, afgespoeld en uitgelekt
- 2 kleine blikjes tonijn op olie, uitgelekt en in grove stukken
- ½ komkommer, in kleine blokjes gesneden
- 12 Cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 el kappertjes of fijngesneden augurkjes
- 2-4 eieren hardgekookt en in partjes
- 3-4 middelgrote (zoete) aardappel, gekookt en afgekoeld
- 1 stengel bleekselderij, in dunnen plakjes gesneden
- Verse basilicum, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing
- 3 el (zelfgemaakte) mayonaise verwijzen naar recept
- 1 th mosterd
- 1 el appelazijn
- 1 tl ahornsiroop( optioneel)
- Grove peper
Zo maak je het
- Meng de bonen voorzichtig met de uitgelekte stukken tonijn, (zoete) aardappel, tomaat, komkommer, bleekselderij, ui en kappertjes. Voeg naar smaak wat zout en peper toe
- Meng de ingrediënten van de dressing. Schenk de helft van de dressing over de salade en schep deze er voorzichtig door.
- Serveer de salade met partjes ei en garneer met de basilicum. Geef de rest van de dressing er apart bij.
- Een dressing maken doe je het makkelijkste in een glazen potje: ingrediënten erin, dop erop en schudden maar.
Sandra’s Tip: in plaats van boterbonen kun je ook witte bonen gebruiken. De tonijn kun je vervangen door gerookte kipfilet.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie