We schreven er al eerder over op Live Green Magazine: The True Cost of Food. Deze week kreeg ik dit filmpje onder ogen, waarin je in minder dan twee minuten krijgt uitgelegd hoe belangrijk het is om alle kosten van voedselproductie mee te nemen in de prijs. Dus inclusief de verborgen sociale en ecologische kosten. Want dan begrijp je dat biologisch niet duur is, maar gangbaar te goedkoop.
De Denen doen het gewoon: biologisch en duurzaam
In Denemarken wordt al sinds 2007 gewerkt aan de overgang naar biologisch en duurzaam telen. Ook hebben in Kopenhagen de ambtenaren zich als doel gesteld om in de overheidsgebouwen 90% biologische voeding te serveren. In 2020 zou het land compleet biologisch willen zijn. Onderdeel daarvan is biologische ingrediënten te gaan gebruiken in de 800.000 maaltijden die iedere dag geserveerd worden in overheidsinstellingen, ziekenhuizen en kinderdagverblijven.
Bron: 1millionwomen.com.au
Mug op, the biological way
Ook zo’n last van muggen? De Belgische krant De Morgen schreef dat er een beter biologisch middel tegen muggen is ontdekt. Vooralsnog kan jij dat niet kopen, dus wil jij de mug op je slaapkamer op een natuurlijke manier bestrijden? Volgens entomoloog dr. ir. Bart Knols draait alles om geur die de mug waarneemt. Dus niet om geluid of licht.
Fabel: zoet bloed heeft niets te maken met vaker gestoken worden. Ook knoflook eten heeft geen zin. Citronella mag officieel niet verkocht worden als muggenmiddel. Een kaars op een meter afstand geeft totaal geen bescherming. Ook een muggenarmbandje doet niets.
Feit: insmeren met eucalyptusolie. DEET liever niet, 20% wordt geabsorbeerd in de je huid en als je weet dat DEET plastic kan oplossen…
Voorkomen is overigens beter dan genezen, dus ga eerst op zoek naar de bron; waar legt de mug zijn larven? Bij jou in de tuin of op het balkon in een laagje water. Bijvoorbeeld in die emmer die er nog staat en waar regenwater zich opgehoopt heeft!
Check ook ons artikel over biologische muggenspray.
Geef een reactie