Gastblogger Sandra van de (h)eerlijke keuken laat je zien hoe je met tofu een lekker gerecht maakt: “Dit gerecht kun je met verschillende soorten groenten bereiden. Ik koos deze keer voor courgette, venkel en aubergine, lekker uit de oven. Samen met de tofu van de grill een prima combinatie, maar ook jouw eigen favoriete groenten passen hier bij. Bovendien heb je zo een bordje ‘Eet Puur Geluk’ op tafel staan, want tofu is gemaakt van soja, en dat staat in het lijstje van Dymphina.”
Ook lekker van Sandra – Bio Budgetrecept: bloemkool steaks
Groenten uit de oven met gegrilde tofu en nori
Gluten- en lactosevrij (V)
4 personen
2,35 p/p
Dit heb je nodig
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 1 venkelknol
- 1 aubergine
- 1 bol Knoflook
- 1 pak tofu
- 2 el Sesamolie
- 1 el tamari
- 1 vel nori, fijn gesnippert
- Grof zeezout
Voor de vinaigrette
- 4 el Olijfolie
- 2 el Tamari
- 1 el Appelazijn
- Peper naar smaak
Zo maak je het
- Snijd het blok tofu in de lengte in 4 plakken en dep ze droog met keukenpapier
- Maak een marinade van 1 el tamari en 2 el sesamolie en marineer de tofu ca 1 uur.
- Verwarm de oven voor op ca 200 graden
- Was en snijd de groenten in grove plakken
- Vet een bakplaat in met wat olijfolie en bedek deze met bakpapier en leg de groenten erop
- Besprenkel de groenten met wat olijfolie en grof zeezout
- Breek de bol knoflook in stukken en verdeel de tenen (ongepeld) tussen de groenten.
- Zet de groenten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en goudbruin zijn
- Dep ondertussen de tofu droog en verwarm een grillpan op middelhoog vuur (heb je geen grillpan dan kun je de tofu bakken in wat olijfolie)
- Grill de tofu aan beide zijde ca 3 minuten per kant
- Meng de ingrediënten van de vinaigrette goed door elkaar en besprenkel de nog warme groenten hiermee
- Bestrooi vlak voor het opdienen met de snippers nori
TIP: Heerlijk met een groene salade erbij en voor wat meer pit kun je er een fijn gesneden pepertje bij serveren.
Eet smakelijk!
Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie