Sandra: “Heb je wel eens zin in een ijsje, maar liever niet te veel suiker binnenkrijgen? Maak ze zelf, dan weet je zeker welke ingrediënten erin zitten. Stop ze in de vriezer en je hebt altijd een ijskoud verantwoord tussendoortje bij de hand!”
Sandra’s vorige recept gemist? Hier vind je haar biobudget watermeloen met feta en blauwe druiven
- Recept gaat verder onder de foto
Biobudget yoghurtijsje
- Gluten- en lactosevrij
- 8 ijsjes
- Ca € 0,49 per ijsje
Dit heb je nodig
- 400 ml yoghurt, lactosevrij
- 125 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
- 60 gram cashewnoten
- 1 a 2 el honing (naar smaak)
- 2 tl rozenwater (optioneel)
Zo maak je het
- Pureer de cashewnoten met de yoghurt, honing, rozenwater en schep de frambozen er doorheen.
- Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes of bakjes en zet voor minstens 6 uur in de vriezer.
Tip: Smelt wat stukjes pure chocolade en sprenkel dit over het bevroren ijsje, serveer direct. Rozenwater is verkrijgbaar bij de Toko.
Geen recept meer missen van Sandra? Geef je dan op voor de nieuwsbrief en download gelijk 5 gratis eKookboekjes met mijn gluten- en lactosevrije recepten.
Wil je genieten van makkelijk biologisch met een zo klein mogelijk budget, probeer dan eens Ekomenu. Met de code livegreenmagazine krijg je 25% korting bij de eerste bestelling van een flexibel lidmaatschap. Hier kun je het bestellen.
Gastblogger Sandra heeft coeliakie en een lactose-intolerantie en eet geen vlees. Dat maakt voor haar niets uit, want ze tovert de heerlijkste recepten op tafel.
Geef een reactie